Το Νησί της Τήνου στις Κυκλάδες

fb17a30899d8a532840bd2d479999227Οι Κυκλάδες κοσμούν το Αιγαίο με τα υπέροχα νησιά τους, τα οποία αποτελούν πραγματικά κοσμήματα για την Ελλάδα. Το λευκό και το μπλε είναι τα χρώματα που κυριαρχούν στα κυκλαδίτικα νησιά, με τις υπέροχες παραλίες και τα γευστικότατα τοπικά εδέσματα, την άγρια ομορφιά και την ακαταμάχητη θέα στη θάλασσα. Ανάμεσα στις Κυκλάδες, το νησί της Τήνου δεσπόζει για τον μοναδικό του χαρακτήρα. Ανακαλύψτε το και απολαύστε φανταστικές διακοπές στο νησί!

Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε έκταση, ενώ συγκεντρώνει τουρίστες ολόκληρο τον χρόνο. Εδώ θα βρείτε την πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελίστριας, που κεντρίζει το ενδιαφέρον των πιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη Χώρα της Τήνου, εκτός από το Ναό της Παναγίας θα βρείτε αρκετά αξιοθέατα και κομψά κτίρια. Περπατώντας στις γειτονιές, θα ανακαλύψετε την ιδιαίτερη γοητεία του νησιού που καθηλώνει τους επισκέπτες και τους κάνει να αγαπήσουν αυτό το μέρος.

Το νησί της Τήνου είναι υπέροχο, με ορισμένες από τις πιο θελκτικές παραλίες ολόκληρης της Ελλάδας. Αντίθετα από άλλα νησιά των Κυκλάδων, η Τήνος παραμένει γαλήνια κι επιτρέπει στους ταξιδιώτες να χαλαρώσουν και να αναζωογονηθούν. Στα χωριουδάκια του νησιού, απολαύστε τα τοπικά εδέσματα κι ατενίστε το πέλαγος και τον μαγευτικό ορίζοντα. Ιδιαίτερα στον Πύργο, θα ενθουσιαστείτε από το καταπράσινο περιβάλλον και το χαμόγελο στα χείλη όλων των ντόπιων. Γευτείτε παραδοσιακές συνταγές του νησιού, με την ντόπια γραβιέρα και το χωριάτικο λουκάνικο με σκόρδο, τα φρέσκα λαχανικά και την ψαριά της κάθε ημέρας.

Όποιος επισκέπτεται την Τήνο έστω και μια φορά, την ερωτεύεται. Είτε για τις παρθένες παραλίες είτε για τις αυθεντικές γεύσεις της Μεσογείου, η Τήνος αποτελεί μια όαση ανάμεσα στις Κυκλάδες κι ολόκληρο το Αιγαίο. Διαθέτει ακτοπλοϊκή σύνδεση με όλα τα λιμάνια της ελληνικής πρωτεύουσας, γεγονός που διευκολύνει την πρόσβαση στο νησί. Επομένως, ξεκινήστε το ταξίδι σας σε έναν από τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας και του κόσμου!