Ταξιδιωτικός Οδηγός Ενός Ντόπιου για την Τήνο

5Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε έκταση κι αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους προορισμούς διακοπών σε όλη την Ελλάδα. Κύριο χαρακτηριστικό του νησιού είναι ο θρησκευτικός του χαρακτήρας, μιας και υπάρχει η μεγαλόπρεπη εκκλησία της Παναγίας της Τήνου στη Χώρα. Ο ναός προσελκύει τους πιστούς της Ορθοδοξίας και γιορτάζει με μεγάλη κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου.

Αν θέλετε να επισκεφθείτε το νησί της Τήνου, μπορείτε να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο στη Χώρα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για εσάς, εξασφαλίζοντας άνετη διαμονή κοντά στα σημαντικότερα αξιοθέατα του νησιού. Αν ωστόσο επιθυμείτε να μείνετε σε κάποιον από τους παραδοσιακούς οικισμούς της Τήνου, σας προτείνουμε τον Τριαντάρο και τον Μπερδεμιάρο. Και τα δύο χωριά βρίσκονται αρκετά κοντά στη Χώρα, αλλά παράλληλα διατηρούν την αυτονομία τους και προσφέρουν γαλήνη και ηρεμία στους επισκέπτες.

Για να φτάσετε στο νησί της Τήνου, ο καλύτερος τρόπος είναι να επιβιβαστείτε σε κάποιο πλοίο που αναχωρεί από τον Πειραιά. Το ταχύπλοο διανύει την απόσταση σε 3 ώρες και 30 λεπτά περίπου, ενώ τα συμβατικά καράβια χρειάζονται 5 ώρες για το ίδιο ταξίδι. Το ταξίδι με το πλοίο είναι ευχάριστο, καθώς ο στόλος που χρησιμοποιείται είναι σύγχρονος και διαθέτει όλες τις ανέσεις.

Στην Τήνο, αξίζει να επισκεφθείτε κάποια από τα 800 ξωκλήσια και να ανακαλύψετε τους θησαυρούς που κρύβονται στα μουσεία του νησιού. Επίσης, είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Τήνου οι πολύχρωμοι περιστερώνες. Η φυσική ομορφιά της Τήνου και οι γνήσιες τοπικές της γεύσεις θα σας συναρπάσουν, καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί. Φροντίστε να έχετε καιρό, ώστε να ευχαριστηθείτε τις πανέμορφες παραλίες της Τήνου, τα γραφικά σοκάκια και τα χωριά, που βρίσκονται σε υψόμετρο και χαρίζουν ανυπέρβλητη θέα.

Γνωρίστε την Τήνο με τη ματιά ενός ντόπιου, ώστε να αγαπήσετε την μοναδικότητά της και να εξερευνήσετε σε βάθος κάθε σπιθαμή του νησιού!