Ταξιδιωτικές Πληροφορίες για το Νησί της Τήνου στην Ελλάδα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Τήνος είναι ένα κυκλαδίτικο νησί και βρίσκεται ανάμεσα στην Άνδρο και τη Μύκονο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει η δυνατότητα αεροπορικής σύνδεσης με το νησί της Τήνου. Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν την μεταφορά από το λιμάνι του Πειραιά ή από το λιμάνι της Ραφήνας. Το καλοκαίρι, εκτελούνται δρομολόγια κι από το λιμάνι του Λαυρίου για την Τήνο. Υπάρχουν τακτικά δρομολόγια, τα οποία συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τις Κυκλάδες και ιδιαίτερα με το νησί της Τήνου.

Το ταξίδι με το πλοίο διαρκεί περίπου 4 ώρες, εάν επιλέξετε να αναχωρήσετε από τη Ραφήνα. Σε αντίθετη περίπτωση, η απόσταση από το λιμάνι του Πειραιά μέχρι το νησί της Τήνου καλύπτεται σε 5 ώρες. Ευτυχώς, υπάρχει επίσης η επιλογή της χρήσης ταχύπλοου σκάφους. Σε αυτή την περίπτωση, το ταξίδι διαρκεί μόλις 3 ώρες. Εάν επιθυμείτε να ταξιδέψετε και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων κατά τη διάρκεια των διακοπών σας, μπορείτε να επωφεληθείτε από την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Τήνου με την Άνδρο, την Μύκονο και τη Σύρο. Έτσι, μπορείτε να κατευθυνθείτε αεροπορικώς στο νησί της Μυκόνου κι έπειτα να ταξιδέψετε με το πλοίο για την Τήνο. Είναι ένα υπέροχο ταξίδι, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες με τη λιακάδα και τη θαλασσινή αύρα να σας συντροφεύουν.

Οι τιμές των εισιτηρίων για την Τήνο είναι αρκετά προσιτές στο πλοίο, ενώ υπάρχουν σαφείς διαχωρισμοί ανάμεσα στα εισιτήρια της οικονομικής θέσης και του καταστρώματος με τα εισιτήρια όσων επιθυμούν καμπίνα. Ωστόσο, το ταξίδι δεν διαρκεί πάρα πολύ και δεν υπάρχει ανάγκη να κοιμηθείτε. Αντιθέτως, θα σας φανεί ιδιαίτερα δελεαστικό να κάθεστε στο κατάστρωμα και να αγναντεύετε τον ορίζοντα. Οι άνεμοι είναι ήπιοι τους περισσότερους μήνες, γεγονός που διευκολύνει την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού.

Κάντε την κράτησή σας έγκαιρα, έτσι ώστε να μπορέσετε να έρθετε στο νησί της Τήνου εύκολα και οικονομικά. Θα μαγευτείτε από το ταξίδι, αλλά κι από τον προορισμό!