Τήνος: Το Νησί Που Αγαπούν οι Surfers

Το όνομα του κυκλαδίτικου νησιού είναι συνυφασμένο με την χριστιανική πίστη και φυσικά την Παναγία της Τήνου. Χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν κάθε χρόνο με μόνο σκοπό να προσκυνήσουν και να κάνουν κάποιο τάμα στην Παναγία. Πολλοί είναι και οι κάτοικοι των γύρω νησιών ή ακόμη και της Αθήνας που οργανώνουν μονοήμερη εκδρομή μόνο και μόνο για να προσκυνήσουν την επιβλητική εκκλησία.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Τήνος έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Η Τήνος έχει γίνει το πιο διάσημο νησί της Ελλάδας για τα υπέροχα κύματα που προσφέρει στους επαγγελματίες surfers, αλλά και σε ερασιτέχνες που αγαπούν το surfing.
Το κυκλαδίτικο νησί, εξαιτίας των δυνατών ανέμων, καθιστά εφικτό το surfing σε πολλές παραλίες όπως η KolimbithraΚολυμπήθρα. Η συγκεκριμένη παραλία έχει γίνει η αγαπημένη των ντόπιων αλλά και των τουριστών για αυτόν ακριβώς το λόγο. Η μορφολογία της παραλίας καθώς και ο δυνατός άνεμος είναι σύμμαχοι για καλοκαιρινά σπορ, και ειδικά για surfing.
Ακόμα και για αυτούς που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει, είναι ευκαιρία να επισκεφτούν το μαγευτικό αυτό νησί, να απολαύσουν την μαγική τοποθεσία, τα κρυστάλλινα νερά και την δυνατότητα να σερφάρουν στα δυνατά κύματα.
Πολλοί νέοι έχουν ακόμη και αποφασίσει να εγκατασταθούν μόνιμα στο ιερό αυτό νησί. Αποφάσισαν να φύγουν από την Αθήνα και να ασχοληθούν με γεωργικές εργασίες στην Τήνο, ακόμη και να ιδρύσουν σχολές surfing.
Στην συγκεκριμένη παραλία της Κολυμπήθρας υπάρχουν επαγγελματίες που μπορούν να βοηθήσουν τους ενδιαφερόμενους να μάθουν να κάνουν surf καθώς και ένα beach bar χωρίς δυνατή μουσική, το οποίο προσφέρει στους λουόμενους τα απαραίτητα.
Όποιος και αν είναι ο λόγος που κάποιος θα επισκεφτεί την Τήνο είναι σίγουρο ότι θα μαγευτεί από τα υπέροχα, διαφορετικά τοπία. Τις υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα καθαρά νερά και την εντυπωσιακή εκκλησία της Παναγίας. Αν ο καιρός το επιτρέπει μπορεί κάποιος να δοκιμάσει και τις δυνατότητές του στο surfing.