Πτήσεις για την Τήνο στην Ελλάδα

150324_flights-hero-image_1330x742Το αεροπλάνο αποτελεί σίγουρα το πιο διαδεδομένο και δημοφιλές μέσο μεταφοράς παγκοσμίως. Συνδυάζει άνεση κι ευκολία, γρήγορη μεταφορά κι ασφάλεια. Γι’ αυτό και υπάρχουν αεροπορικές εταιρείες που καλύπτουν δρομολόγια σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη. Ωστόσο, δυστυχώς η Τήνος δε διαθέτει δικό της αεροδρόμιο. Επομένως, δεν υφίσταται απευθείας αεροπορική σύνδεση του νησιού της Τήνου. Όσοι, λοιπόν, επιθυμούν να φτάσουν στην Τήνο, θα πρέπει να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς από και προς το νησί.

Μια εναλλακτική λύση για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν αεροπλάνο είναι η μεταφορά σε κάποιο άλλο νησί των Κυκλάδων. Η Μύκονος είναι αρκετά κοντά στην Τήνο και διαθέτει αεροδρόμιο. Μάλιστα, υπάρχουν πολύ συχνές πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Μυκόνου και ιδιαίτερα κατά τους μήνες του καλοκαιριού. Συνεπώς, ένας ταξιδιώτης μπορεί να επιλέξει την αεροπορική μετακίνηση στην Μύκονο κι από εκεί να συνεχίσει με το πλοίο. Φεύγουν πλοία από την Μύκονο για την Τήνο σε καθημερινή βάση, εξασφαλίζοντας εύκολη κι άνετη πρόσβαση στο νησί.

Άλλο ένα νησί που συνδέεται με την Τήνο ακτοπλοϊκά και θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ενδιάμεσος σταθμός μετακίνησης είναι η Σύρος. Για τους ταξιδιώτες που ξεκινούν από το εξωτερικό, ωστόσο, είναι χρήσιμο να αναφέρουμε πως το ταξίδι θα πρέπει να περιλαμβάνει τον ενδιάμεσο σταθμό της Αθήνας. Φτάνοντας στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελ. Βενιζέλος) με κάποια διεθνή πτήση, μπορείτε να μεταβείτε στο λιμάνι του Πειραιά ή σε εκείνα της Ραφήνας και του Λαυρίου. Από το λιμάνι, θα πάρετε το πλοίο για Κυκλάδες και θα αποβιβαστείτε στην Τήνο.

Αν και δεν είναι εφικτή η απευθείας σύνδεση της Τήνου με κάποιο αεροπλάνο, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις για τους επισκέπτες του νησιού. Βρείτε το ταξίδι που σας ταιριάζει περισσότερο και κλείστε τα εισιτήριά σας έγκαιρα. Όπως κι αν φτάσετε στην Τήνο, το σίγουρο είναι ότι θα την ερωτευθείτε για τον μοναδικό της χαρακτήρα και την αξεπέραστη ομορφιά της!