Οδηγός για την Τήνο στην Ελλάδα

5263447_orig (1)Η Τήνος αποτελεί νησί των Κυκλάδων κι έχει συνδυαστεί με την χριστιανική πίστη, λόγω του ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας, που δεσπόζει στην περιοχή και προσελκύει πιστούς όλο το χρόνο. Εκτός από τους πιστούς, όμως, το νησί της Τήνου προσελκύει και πολλούς ταξιδιώτες από ολόκληρο τον κόσμο. Οι καθαρές παραλίες και η φυσική ομορφιά, οι φιλόξενοι ντόπιοι και τα εξαιρετικά αξιοθέατα συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Μακριά από τον θόρυβο άλλων νησιών των Κυκλάδων, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, η Τήνος διατηρεί τον ειδυλλιακό της χαρακτήρα και προσφέρει ένα υπέροχο μέρος για χαλάρωση κι αναζωογόνηση.

Το κλίμα της Ελλάδας είναι εύκρατο και μεσογειακό, γεγονός που επιτρέπει τις διακοπές στο νησί της Τήνου σχεδόν όλο το έτος. Φυσικά, η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα στην Τήνο, ενώ τότε είναι που το νησί προσελκύει τους περισσότερους τουρίστες. Γι’ αυτό και πρέπει να κάνετε απαραίτητα κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο εκ των προτέρων και να κλείσετε τα εισιτήριά σας έγκαιρα, ώστε να μπορέσετε να απολαύσετε τις διακοπές σας στο νησί. Διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να μην καταφέρετε να μείνετε στην Τήνο, εξαιτίας της πληρότητας που παρουσιάζει.

Η κατανυκτική ατμόσφαιρα συναρπάζει, ενώ η θέα στο Αιγαίο και το απέραντο γαλάζιο είναι πραγματικά καθηλωτική. Η Τήνος είναι το τέταρτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων σε μέγεθος, ενώ διαθέτει ορισμένες από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Υπάρχουν τοπικά εδέσματα που αξίζει να δοκιμάσετε, με ντόπια προϊόντα από τους κατοίκους του νησιού. Επίσης, θα συναντήσετε πολλά φεστιβάλ και πανηγύρια ετησίως, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αξίζει να συμμετέχετε κι εσείς στους εορτασμούς, βλέποντας από κοντά πώς γλεντούν οι κάτοικοι του νησιού και πώς επιβιώνει η παράδοση στην Ελλάδα.

Ανακαλύψτε την Τήνο και την υπέροχη ομορφιά της, εξερευνώντας κάθε κομμάτι της και μαθαίνοντας περισσότερα για τον ξεχωριστό της χαρακτήρα. Αυτό το ταξίδι θα σας μείνει αξέχαστο!